Verwarring door taalgebruik of gewoon taalvoutjes

Posted on

Overbodig bordje want ruit is overduidelijk al gebroken? Schrijver zal bedoelen dat kans op verder breken en dus vallen van ruit is toegenomen, maar dat staat er niet echt. Zo las ik vanochtend in de krant over website www.taalvoutjes.nl waar nog sterker misbruik of per ongeluk dubbelzinnig taalgebruik aan de orde wordt gesteld. Goed taal gebruik blijft moeilijk, kan tot verwarring en zelfs ruzie leiden maar gelukkig ook glimlach te voorschijn toveren. Inmiddels op WhatsApp gebruik ik zelf die emoticons sporadisch maar laatst bijna hele bericht met die figuurtjes liet ik gelukkig wel opvolgen door een ‘vertaling’ want boodschap werd eerst verkeerd begrepen. Of leidde mijn vertaling tot opzettelijk met knipoog geschreven verkeerde interpretatie als antwoord om mij weer op verkeerde been te zetten of te plagen? Ik zal eens vragen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *