Van braadspit naar basiliek

Geplaatst op

We treffen elkaar heel werelds in ‘t Braadspit te IJsselstein voor een snelle hap tussen drukke werk en zo meteen de rust van hemelse muziek. Door vrienden uitgenodigd woon ik uitvoering bij van de Matthäus Passion.

Sint-Nicolaasbasiliek te IJsselstein

Overdag met andere passie die door mijn hoofd speelde was ik er nog niet aan toe. Na kalme fietstocht en tijdens patatje bijpraten was er de rust en de overschakeling naar andere stemming.
Ik herken meer van de muziek dan verwacht, merk dat uitgesponnen aria’s niet helemaal mijn ding zijn. Ik ben niet muzikaal genoeg om de techniek op zijn waarde te schatten en vind het langdradig. Tenor en hobo (meen ik) en sopraan en vioolsolo spreken echter wel aan, maar met name het instrumentale deel.
Ondanks het contact met de harde wereld in de vorm van kerkbankjes is het wel genieten.

Uitvoering door COV IJsselstein en het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest onder leiding van Bas van den Heuvel met solisten:

Seil Kim – Evangelist
Berend Eijkhout – Christus
Wendy Roobol – sopraan
Mirjam Schreur – alt
Livio Gabrielli – tenor
Timotheus Maas – bas
Maaike Boekholt – viola da gamba

Interieur van Sint-Nicolaasbasiliek te IJsselstein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *