Litter is zwerfafval

Geplaatst op

Litter betekent in Engels zwerfafval dus de app Litterati is daar een woordspeling op. Ik lees er in de krant over: een project om met behulp van een app zwerfafval zichtbaar te maken, maar ook zeker op te ruimen en de wereld schoner achterlaten.
Nu ben ik laatste jaar altijd al bezig geweest met mijn eigen buurtje schoner te maken. Nu wordt het een eigen projectje om daar zoveel als mogelijk aandacht aan te besteden. Als ik naar werk loop of veel avonden na het eten even kleine wandeling en dan mijn huizenblok gelijk van zwerfvuil ontdoen. Altijd een plastic zakje bij je hebben voor als het teveel wordt om met beide handen te dragen. Natuurlijk ook bereid zijn om vuile handen te maken.
Vandaag op de terugweg per fiets vanuit Bunnik langs de Koningsweg kan ik witte plastic tas op de foto tot drie maal toe geheel vullen met bierflesjes, allerlei plastic flesjes en andere plastic verpakkingen, frisdrankblikjes platgedrukt, vol van vorm en soms zelfs nog half gevuld. Het is misschien vechten tegen de bierkaai, maar het geeft voldoening, zeker op plekken waar nauwelijks wat ligt. Ga proberen dit vol te houden…, maar wel zonder de app ook nog in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *