Over mij

In 2008 mijn eerste site gemaakt die te vinden is op www.ruudvanpiggelen.nl maar nu in 2018 beginnen aan een site met het accent puur op fotografie.

Na aanschaf van de eerste digitale camera in 2008 is fotograferen uitgegroeid tot een hobby waarin ik veel tijd steek en waaraan ik veel plezier beleef.

Lichtstralen vangen bij Rhijnauwen
Mijn streven is zo naturel mogelijk, niet poseren, en foto's minimaal bewerken. Hooguit tikje bijsnijden of belichting met veel schaduw of als totaal toch te donker aanpassen.

Mijn werk is veel zitten en hooguit binnen kantoor, wel 3 ruime verdiepingen, rondlopen om computer problemen op te lossen. Het kleine stuk woon-werkverkeer met fiets stelt ook niet veel voor. Fotografie combineert gezond en lang wandelen en op omgeving letten, met wat je ziet in beelden vastleggen en dat dan fraai vormgeven en via website delen.

Hier gaat een selectie volgen van de mooiste foto(series) en ook de digitale weergave van in de laatste 7 jaar gemaakte fotoboeken.

Appen en bellen doe ik ook wel, maar net als voorgangers is het toestel vooral handig als camera die je altijd bij je hebt. Vanaf mei 2017.

Nieuwer toestel en nu een Samsung die ik vanuit mijn werk ken, weer vooral als camera die je altijd bij je hebt. Vanaf april 2014.

Augustus 2009 kies ik dit toestel speciaal voor de camera. Dat je moet schuiven om toetsen zichtbaar te maken is extraatje.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org

Oktober 2015 en eerst met Tamron 18-200 mm lens. Die is nu vervangen door een 16-300 mm lens. Spiegelreflex geeft net meer opties en vooral beter resultaat bij weinig licht.

Februari 2013 met maar liefst 42x optische zoom, verder bediening zoals ik inmiddels van Nikon gewend ben.

Mei 2011 met  36x optische zoom kan ik onderwerp dichterbij halen zonder zelf afstand te hoeven overbruggen.

Augustus 2009 ga ik een stapje verder en stap over naar een Nikon met 24x optische zoom en een goede mogelijkheid om video op te nemen.

Maart 2008 is dit mijn 1e digitale camera met dus gelijk mogelijkheid om foto’s meteen op computer richting website te verwerken.